Bine ati venit !

Cosul de Legume blog

Cosul de Legume

  • Petrica si lupul

    Grupurile romane de producatori, dupa ani de zile cand indiferent de conditii s-au plans pe unde au putut de tot: de la subventii la vreme, la irigatii, la preturi, acum nu prea mai au unde sa se mai planga, si daca o fac nu prea ii mai asculta nimeni. Sunt ca in povestea cu Petrica si lupul: dupa 2 decenii de nemultumire motivata sau nu, cand in sfarsit au o problema serioasa pe cap, nu mai au credibilitatea necesara pentru a fi luati in seama
  • Impreuna putem face mult mai multe

    Exista insa in Romania producatori absolut deosebiti, fermieri din tata in fiu, care au traditie si care s-au saturat sa concureze cu turcii sau cu spaniolii pentru cele mai chimice si lipsite de gust legume din Europa, care au cunostintele necesare sa produca rosii de Buzau si cartofi a caror samanta se gaseste in familie de generatii.
  • Abonamentele 2014

    Ne-am propus pentru acest an sa avem legaturi mai stranse si o comunicare mai frecventa cu un numar mai mic de clienti, pentru a putea corela mai bine posibilitatile noastre de productie si logistica cu cerintele voastre.
  • Tragem linie in ograda

    De mai multe luni muncim10-14 ore pe zi, inclusiv weekend. Mancam pe fuga si mai schimbam cateva vorbe despre ultimele probleme de la camp. Avem intalniri la birou, fiecare in domeniul lui, printre care mai vindem 3 kg de cartofi si mai notam comentarii legate de adrese de livrare.
  • Poveste din Orasul Legumelor Binecrescute

    In Orasul Legumelor Binecrescute zilele treceau senine una dupa alta si nimic nu parea sa tulbure viata armonioasa a locuitorilor sai. Pana intr-o zi cand tanarul Sparanghel se opri in centrul orasului cu o veste nelinistitoare. Se cocota pe un bolovan si printr-o palnie mare din frunze de nuc urla cat il tinura plamanii: - La doua ore de mers pe jos, spre Dealul de Miazanoapte, am descoperit o dara albicioasa de mucus. - Ce sa fie oare? se intreba multimea adunata sa il asculte.
  • Codiţe de Sfeclă Elveţiană la cuptor

    Gustare de Sfeclă Elveţiană 1 legătură mare de Sfeclă Elveţiană proaspătă Coşul de Legume 2-3 fire de usturoi verde Cosul de Legume 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri apă un praf de ardei iute 1 linguriţă unt Sare după gust
  • De la samanta la consumatorul final

    Agricultura industrializata de astazi este doar o mica pata in istoria omenirii: 50 de ani de chimizare intr-un ocean de peste 3000 de ani de istorie documentata. Trebuie sa revenim la practici agricole sustenabile, la o mancare sanatoasa si hranitoare. Asta sa fie mostenirea pe care o lasam generatiei urmatoare.
  • Bruschetta cu rosii

    Cum rosiile sunt in plin sezon, am inceput sa testam tot felul de retete. In weekend, am testat mai multe, cea mai apreciata de echipa de la Cosul de Legume fiind bruschetta cu rosii. Spun cu rosii pentru ca pot fi facute cu mai multe legume, aceasta fiind cea mai cautata de obicei.
  • Inca asteptam vara

    Desi am intrat in luna iulie, iar sezonul a inceput cu primele seminte semanate in luna februarie, vara inca nu a ajuns si in ferma noastra. In aceasta saptamana am avut temperaturi apropiate de cele pe care le-am vazut si in luna aprilie, un lucru pe care nu l-am mai intalnit de cand ne-am apucat de agricultura.
  • Dupa mazare urmeaza varza si rudele sale apropiate

    Nu, nu e vorba de o masa conceputa putin gresit, e vorba de o succesiune naturala a culturilor in camp. In general recoltatul la mazare se incheie in jurul inceputului de iunie. Manualul spune ca perioada optima pentru infiintarea culturilor de varzoase este intre Sf. Constantin si Elena si 10 iunie. Stiu, despre Sf. Constantin si Elena am aflat si eu in sat. Asa cum am aflat ca de Sf. Ilie ploua, dupa Sf. Gheorghe se seamana porumbul, iar dupa Adormirea Maicii Domnului “numai creste iarba”.

Articolele de la 1 la 10 din 27 in total

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3