Publicat pe

Ce se mai intampla la ferma

Toata saptamana am inceput activitatea la ora 5 si ceva. Dimineata, pe racoare, lucram in solar. Caldura favorizeaza aparitia buruienilor, asa ca am avut ceva de lucru in smulgerea lor. Anul acesta nu a inceput bine pentru legumicultura, nu a plouat si caldura este excesiva, cu alte cuvinte, seceta. Salatele, pastarnacul si patrunjelul de radacina au de suferit din cauza caldurii. Dar sunt si vesti bune:) Dovleceii, castravetii si rosiile nu sunt afectate.
Corcodusele sunt verzi tocmai bune pentru acrit ciorbele. Bunica ne indemna sa mancam corcoduse verzi pentru doua motive, cum spunea ea: „sa capatam pofta de mancare si sa scapam de lene”. Mai tarziu, cand am crescut si am avut acces la informatii, am descoperit ca avea dreptate, corcodusele verzi iti fac pofta de mancare si te scapa de oboseala si stres:) Corcodusele, verzi si coapte, au niste proprietati extraordinare chiar daca unii dintre noi le considera cele mai banale fructe. Pe langa corcoduse, va puteti delecta cu zmeura…o bunatate cu gust aromat.
Vom incerca sa va tinem la curent cu activitatile noastre:)