Bine ati venit !

Bruschetta cu rosii

Cum rosiile sunt in plin sezon, am inceput sa testam tot felul de retete. In weekend, am testat mai multe, cea mai apreciata de echipa de la Cosul de Legume fiind bruschetta cu rosii. Spun cu rosii pentru ca pot fi facute cu mai multe legume, aceasta fiind cea mai cautata de obicei.

Bruschetta este un aperitiv foarte usor provenit din capitala europeana a rosiilor Italia. In esenta este o paine cu ulei de masline si usturoi, la care se adauga legumele, in cazul nostru rosiile. Ca in cazul oricarui aliment simplu, diferenta se gaseste in calitatea ingredientelor folosite. Noi am preferat o paine mai consistenta, grea, taiata felii, unsa cu ulei si bagata la cuptor pana se rumeneste. Temperatura cuptorului, peste 200C.

Intre timp rosiile multicolore pe care le-am folosit au fost spalate si puse 1 minut in apa clocotinda. Scopul era sa desfacem mai usor coaja si sa inmuiem putin pulpa fructelor. Dupa ce le-am scos, invelisul era deja putin crapat asa ca am scos coaja si am taiat rosiile in bucati de cel mult 1 cm cub. Pe acestea le-am pus intr-un bol cu 1 lingura mare de ulei de masline si o lingura mica de otet balsamic, sare, piper si busuioc proaspat.

Ne-am intors apoi atentia catre paine care se rumenea in cuptor. Am scos-o pe un blat de lemn si am uns-o cu usturoi, dupa reteta traditionala. Rosiile le-am pus pe bruschetta doar inainte sa fie mancata, pentru ca painea sa ramana crocanta pana la ultima inghititura.

Pofta buna !

P1120283

Comentarii