Bine ati venit !

Codiţe de Sfeclă Elveţiană la cuptor

Gustare de Sfeclă Elveţiană

1 legătură mare de Sfeclă Elveţiană proaspătă Coşul de Legume

2-3 fire de usturoi verde Cosul de Legume

2 linguri de ulei de măsline

2 linguri apă

un praf de ardei iute

1 linguriţă unt

Sare după gust

Spală frunzele de Sfeclă Elveţiană cu atenţie. Îndepărtează treimea cea mai dură a codiţei si păstreaz-o pentru altă reţetă. Taie frunzele în fâşii de cam 2 cm lăţime.

Încălzeşte o tigaie la foc mediu, adaugă uleiul de măsline, feliuţele de usturoi şi boiaua de ardei. Sotează cam un minut. Adaugă frunzele tăiate de Sfeclă Elveţiană. Acoperă. Verifică peste cam 5 minute. Dacă arată uscate, adaugă câteva linguri de apă. Întoarce frunzele în tigaie pe partea cealaltă.  Acoperă din nou. Verifică peste încă 5 minute, poţi chiar gusta o frunzuliţă. Sărează după gust şi adaugă un pic de unt. Gata !

Codiţe de la 1-2 legături de Sfeclă Elveţiană Coşul de Legume

Cam 1 lingură de ulei de masline

Sare după gust

Zeamă de lămâie (optional)

 

Preîncălzeşte cuptorul la 190 grade Celsius. Spală codiţele, tapotează-le cu un ştergar pentru a le usca.

Foloseşte jumătate din cantitatea de ulei pentru a unge o tavă încăpătoare (astfel încât codiţele să steaîntr-un singur strat). Aşează codiţele în tavă, stropeşte-le cu uleiul rămas, adaugă sare dupa gust şi acoperă cu folie. Lasă-le în cuptor timp de 10 minute, scoate folia şi lasă-le la copt până când codiţeleîncep să capete o culoare maronie, cam încă 20 de minute. Serveşte-le fierbinţi, calde, sau la temperatura camerei, stropite cu puţină zeamă de lămâie, dacă preferi.

Comentarii