Publicat pe Lasă un comentariu

Despre legumele noastre

Apa, soare si pamant…

 

Ecologic

 

Credem in legumele cultivate onest, fara pesticide sau ingrasaminte chimice de sinteza. Crescute departe de sursele moderne de poluare, in mijlocul Baraganului, vrem sa cultivam cele mai sanatoase si gustoase legume din Romania. 

Nutritiv

 

Pe langa lipsa reziduurilor de pesticide si metale grele, credem ca legumele trebuie sa aduca o contributie in viata consumatorului: acestea trebuie sa abunde in vitamine, minerale si fitonutrienti. De aceea, folosim soiuri cat mai vechi ( heirloom ), de pe vremea cand fermierii faceau selectia soiurilor ca pentru ei, cautand un produs gustos si sanatos, nu un hibrid super-productiv, cu viata lunga de raft dar fara nici o urma de continut nutritiv.

In acelasi scop, folosim cu moderatie solariile, doar pentru a porni cultura mai timpuriu. Credem in folosirea a ceea ce se numeste „stres controlat”: stres hidric si termic, care duc la o crestere a concentratiilor de fitonutrienti.

In acelasi timp, este natural sa intelegem ca o productie mai mica pe suprafata duce la o concentratie mai mare de minerale, tinand cont de faptul ca in pamant se gaseste aceeasi cantitate disponibila.

Gustos

 

Un fruct sanatos este un fruct gustos. Intuitiv sau nu, o leguma proaspata este cu atat mai gustoasa cu cat concentratiile de vitamine, minerale si fitonutrienti sunt mai mari. Corpul uman stie sa aleaga cele mai sanatoase legume si fructe si intotdeauna anunta prin papilele gustative cand gaseste astfel de alimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *