Publicat pe Lasă un comentariu

Pregatiri de primavara

Luna aprilie este luna cea mai reprezentativa a primaverii pentru legumicultori. In mod normal, valorile medii de temperatura ating pentru zonele din sud 10-12 grade C, iar pentru est 9-10 grade C. Dar in aceasta primavara nimic nu a fost normal, in martie a nins zdravan si temperaturile au scazut sub 0 grade iar in aprilie temperaturile au atins 27-28 de grade, ce sa mai…de la o extrema la alta.
Unele culturi sunt intarziate, dar nu ai cum sa te pui cu mama natura. Am reusit sa fertilizam natural solul cu biohumus, un amestec de gunoi de grajd cu deşeuri biologice produse de râme. Dupa care am modelat si marcat terenul in vederea plantarii. Am sapat toată ziua, ne-a batut soarele, vântul, dar avem un rezultat, ceva palpabil. Am pus sfecla rosie, cartofi, pastarnac si morcov de toamna. Pe langa radacinoase am plantat deliciosii si crocantii castraveti si am infiintat o noua cultura de ceapa, ridichi si salata. Urmeaza rosiile, vinetele, ardeii…
Doamne ajuta ca vremea sa fie buna cu noi! Ne revedem saptamana viitoare sa va tinem la curent cu ce am mai facut la ferma…:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *